Alligatorer och marsmallows....eller hur tusan det nu stavas

publicerat i Florida 2011;
Nu har vi lämnat Sanibel och landat på St Petes Beach.
På vägen....eller på omvägen....därifrån tog vi en eller snarare två turer med Corey Billies Airboat rakt ut i Everglades. Fast  först hittade vi på ytterligare en Cracker Barrel-restaurang.....härligt. Bra, billig, riktig mat i en restaurang som var identisk med den i Vero Beach (och förmodligen identisk med resten av restaurangerna i samma kedja!)
Det gick hystersiskt fort med airboaten och man kippade efter andan både en och  två gånger i svängarna innan vi stannade till och blev helt stilla och så kom dom simmande....alligatorerna....först en hona och hennes fjolårsunge....så sööööt.... ungen alltså....mamman var lite mer alligatorisk eller hur man ska uttrycka sig. Favoritgodis? Marsmallows! Alva och Casper fick mata mamma alligator och sen fick bebisalligatorn en halv marsmallows och såg ut som han fått mat för en vecka.....så stor var han....  Vår guide kunde både klappa och öppna munnen på mamma alligator även fast hon var vild och det var så kul att se med vilken respekt han behandlade henne. Hon kom när han ropade och var inte ett dugg intresserad av att smaka på mer än godiset.
Vi susade vidare genom Everglades och träffade ett gäng alligatorherrar som inte var lika lättflörtade och lite mer snärtiga i sitt hälsande om man så säger....
Sen började regna!! Eller ösa ner eller hur man nu bäst beskriver ett skyfall i Everglades. Vi fick sitta under en blå pressenning på vägen tillbaka......väl iland var det uppehåll och vi fick tillfälle att träffa och hålla i Snapper....en 3-årig alligatorhanne som var uppvuxen i fångenskap och kunde göra high 5...... Även här slogs man av hur respektfullt han blev behandlad. Gott att se!
Sen fick vi göra hela resan om igen.....som plåster på regnsåren.....KUL!
Därefter styrde vi kosan mot The Postcard Inn.....mitt på St Petes Beach........häftigt ställe. VI hann precis för att se delfinerna hoppa i solnedgången och konstatera att det här blir en perfekt strand för morgondagen.
Därefter intogs nog godaste hamburgaren den här resan på Beachwood BBQ & Burgers......god öl hade dom oxå.....

Kommentera inlägget här :