Är såååå ini....

publicerat i WPFG 2011 New York;
....h-vete trött på plastbestick, folie/plastformar och pappersmuggar! Vad är det för fel med att diska???? Nä, ge hit riktiga bestick, porslinstallrikar och glas...... Barnen suckar numer när dom ser ett pizzahak och uppvärmd pasta är ju inte heller så skoj.... men båda finns det gott om i den här staden. Dessutom finns det gott om små kvartersrestauranger med organic food, whole food och annat med nyttighetsstämpel. Gemensamt för alla är att dom i princip uteslutande serverar godsakerna i engångsserviser......dubbelmoral? Absolut!
N.Y är en superhäftig stad...det råder det ingen tvivel om men det helylle,dubbelmoraliska och sockersött tokamerikanska får mig inte riktigt att hoppa jämnfota av lycka....(har insett att jag är mer stramt brittisk, för resten av familjen tänker jag inte uttala mig dock.....)
Dagen har tillbringats tillfots.....som vanligt...drygt en och en halv mil har avverkats idag och det har shoppats både skor,  kläder och väskor.....ätits flottpizza, druckits starbuckskaffe/iste, njutits av utsikten från Top of The Rock ( vilket inte är en gigantisk sten som Isa trodde utan taket på Rockefeller Center), ätits uppvärmd pasta från en kombination av bord och stolar som gjorde att man kände sig som tre år och i princip kunde lägga hakan på bordet och skyffla in direkt.........
Imorgon ska vi fira Isas sweet sixteen.....häftigt att fylla 16 i N.Y......fast hon får börja med att gå upp tidigt för att åka tunnelbana en timme till ytterligare en av N.Y utkanter så att hon kan heja på faderskapet som ska springa terränglöpning 1 mil......det var det som blev av planerade 4 tävlingar....varav 3 MTB-tävlingar. Har iallafall pratat med vicepresidenten för hela tjottaballongen idag och han erkände att dom kanske inte riktigt hade organisation och folk för ett så stort arrangemang som det här.....å det är inte illa för att komma från en amerikan.
Den absolut viktigaste tilldragelsen på hela vistelsen har jag ju förtusan inte ens nämnt!! Casper har tappat ytterligare en tand, nummer fyra i ordningen och nu är det helt rent framme i munnen och den stackars grabben har det inte helt lätt med födointaget. Vilket inte vill säga lite när man heter Casper och är hungrig var 20:e minut.
Nu ska det sovas efter att jag har plåstrat om blåsor och tagit hand om den uppseglande hälsporren.... Gonatt!

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Åza:

Hej over there!Här är riktigt höstruggigt just nu, men ska bli relativt skönt till helgen enligt prognosen. Ni får hälsa till 16-åringen! Kram på er!

PS; farmor får utdrag ifrån bloggen.

Kommentera inlägget här :