Tänk att en enda liten gata....

publicerat i WPFG 2011 New York;
.....kan vara som en knivskarp gräns mellan världsdelar! Promenerade genom Little Italy idag......pasta, vita dukar, stearinljus och muntra italienare (låtgå för att dom egentligen är mexikaner....dom beter sig som italienare) sen kliver man bara över en gata och vips så är man i Kina.....på alla sätt och vis! Alla skyltar är på kinesiska, alla människor är kineser, eller iallafall asiater, och det spelas brädspel och konstiga instrument i varje gathörn. Sen kliver man över en gata igen och vips är man i Tribeca med kullerstensgator med gröna träd och mysiga små fik. Kontrasternas stad det här. Var så säker.
Hittade en enorm jeansbutik mitt mellan Tribeca och Chinatown förresten. Det var kul och knasigt att handla jeans där! Man andades något om att man nog kanske skulle prova ett par jeans och vips så var det någon som lyfte på tröjan och drog i byxlinningen, bad en snurra runt för att visa baken och bedömde benlängden. Sen tog det ca 1,5 minut och så stog man i provhytten och drog på sig ett par jeans som satt som en smäck! Helt knasigt! Provrummen saknade speglar. Dom satt på utsidan där provrumsassistenterna stog och bedömde och vrålade ut order om aventuella andra storlekar som två springchasar sedan hämtade......
Provade två byxor och köpte båda, det gjorde även Isa och  Lasse (som dessutom fick bakdelen omklappad och berömd av en av jeansutprovningstjejerna....fniss. Sen fick vi snurra runt allihopa i nya jeans och blev granskade och utnämnda till "the bootiefamily" . Skönt att se att det finns några med rumpor sa hon sen, fnös och nickade med en ogillande blick mot ett omklädningsrum med en avmagrad skrika med size zero och total avsaknad av bakdel. Hur ska man kunna hänga upp ett par byxor på det där?
Nu funderar vi mest på om vi behöver ytterligare en resväska......det återstår att se imorgon när vi ska packa.....risken är överhängande.....

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Åza:

Hej på er! Hoppas ni har hyrt en stooor bil om ni ska få plats med alla shoppingfynd! Här har det varit en sista pust av sommarväder och Bosse tömde ur poolen igår. Hade storbandsövning igår som gick riktigt bra. Nu är det måndag morgon och det ligger en jobbvecka framför en. Ha det så gott och njuuuut! Kram på er.

Kommentera inlägget här :