Mellandag!

publicerat i WPFG 2013 Belfast;
Idag har vi haft någon form av mellandag. Sovmorgon och långfrukost. Slappat på hotellrummet och framåt lunch orkade vi ta oss ut på stan för att sakta men säkert börja ta oss ut mot Stormont Estate för att Lasse skulle få provspringa terränglöpningsbanan. På vägen dit hamnade vi i parken kring City Hall där det sitter en permanet jätteskärm som dagen till ära visade direkt från downhilltävlingarna som Lasse och Johan skulle ha kört.
 
Eftersom hela halva stan var avspärrad för WPFG-Triathlon fick vi leta lite efter bussen. Eller leta och leta....organisationen här på WPFG Belfast är helt otrolig. Har du passet hängandes kring halsen och ser det minsta lilla förvirrad ut när du knallar runt på stan så kan du ge dig på att det kommer en volonteer farandes som visar dig till rätta. Mycket praktiskt. Hade varit ännu mer praktiskt om du hade förstått vad alla säger. Visserligen har man så smått kommit in i språkmelodin men ibland är det rena grekiskan.
 
På vår promenad till bussen gick vi förbi den kända St Georges Market. En salig blandning av mat, frukt och grönt, färdiglagad mat, antikviteter, hantverk, musik och allehanda småsaker. Detta hör till en av de saker man inte ska missa i Belfast. Så nu har vi bockat av det!
 
Väl framme på Stormont Estate släppte vi iväg Lasse på en rekognoseringslöptur medans övriga i sällskapet satte sig på en restaurang, åt och försökte begripa sig på Cricket. Det gick inte. Efter ca 40 minuters intensivt granskande konstaterade vi att det måste vara världens konstigaste sport. Dessutom spelades det någon inhemsk form av landbandy på välvattnade konstgräsplaner med träboll
 
 samt 5-mannafotboll där Sverige förlorade kvartsfinalen mot USA med 5-6.
Den i Sverige inlånade målvakten som bara var med för att han var snäll fick häromdagen en så hård boll på handen så att höger underarm gick av. Det är ju i sig tråkigt. Något som gör det lite mer tragiskt är att han egentligen var här för att tävla i bowling och är högerhänt. Skam den som ger sig, han ställer upp och bowlar ändå. med vänstern! Stormont Estate är förövrigt någon form av parlamentsbyggnad med tillhörande slott som är tillägnat Prinsen av Wales.Det har oxå världens i särklass längsta uppfart..... Men fint var det, omgärdat av en gigantisk park.
 
Hur har det gått i sportandet idag då. Mjoo....sisådär. Spjutkastande Bergström, här i grön jacka, led av sviterna efter gårdagens Tug of War, hade gummiben och fick inte riktigt till det.
 
Carpenhammar blev diskad 6 minuter före start pga felaktiga badbyxor så......jo det har varit en mellandag. Men som sagt, skam den som ger sig. I elfte timmen skrapades det ihop ett lag till Muster och imorgon bitti får gubbarna visa vad dom går för där istället.....förhoppningsvis....om inte något regelverk sätter käppar i hjulet.
 
Kvällen avslutade vi med återbesök på Speranza i trevligt sällskap av Jenny, Johan och charmtrollet Teo. 
 
Jo förresten. Det verkar även ha varit VM i uttryckningsfordon i farten idag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Anna:

Det är ett rent nöje att följa bloggen Ninni. Mycket trevlig läsning :)

Kommentera inlägget här :