Födelsedagsfirande å hemresa

publicerat i Allmänt, Karibien 2017;
Så kom den då den sista dagen.....å vilken dag......strålande sol, poolbad,  drinkar på poolkanten,  lunch från ett lokalt å helt galet hål i väggen.......underbart!
 
 
 
Eftermiddagen avslutades med ett träningspass eftersom Alva har HandbollsSM när vi kommer hem å Casper har match....Lasse sympatitränade mest....
 
 
Sista kvällen på Grenada passade vi på att fira både att Alva fyller 15 på hemresedagen och att vi har haft en alldeles fantastiskt trevlig, semester fylld med segling, sol, skratt, blåst, sjösjuka, bad å andra äventyr å strapatser som hör till en semester i Karibien.
Vi började kvällen med att lyssna på Karibiens svar på Bengt Pettersson! Oljefat å eget komp! 
 
Önskemål från Alva var sen att kvällen skulle tillbringas på Umbrellas å så blev det. Där klev vi rakt in i en svettig, högljudd, glad karibisk afterbeach med liveband å glada människor.......helt underbar stämning.
 
 
 Å såklart världens godaste hamburgare. Igen. Bluecheeseburgaren är grym!!!
Vansinnigt mätta å väldigt belåtna rullade vi hem längs stranden i månskenet......det var liksom efterätten som ställde till det......å förbättrat oss vuxna kanske den där sista pitchern med Carib.....
 
 
Alva firades med paket å en Oreo på sängen på födelsedagen och sedan ägnade vi sista dagen åt packning å poolbad....
 
 
 
 
Efter lunchen var det dax att påbörja vår långa hemresa.....
Grenada - St. Lucia - London/Gatwick  - London/Heathrow - Arlanda - Gustafs/Borlänge ...
 
 
 
 
 
 
 
Det kommer ett inlägg som sammanfattar hela alltet när vi landat lite.  Å då kan vi även utlova ett bloopersinlägg i både ord å bild 🙈😂
Hej så länge!
 

Lata dagar....

publicerat i Allmänt;
....inte gör vi så mycket på dagarna nu.....nu är det verkligen semester.  De senaste dagarna har ägnats åt sol, bad, lite träning och att vänta på pizza på hotellet.  Pizzaväntan har dock gått överstyr och hotellets restaurang är numera degraderad till enbart frukostrestaurang. På tre pizzabeställningar till lunch har vi sammanlagt väntat ca 3 timmar å andra sidan har vi av den anledningen bara betalat 3 av 8 beställda pizzor.....det är mycket mañana här liksom......
 
 
Häromkvällen gjorde vi ett återbesök på Umbrellas, restaurangen vi åt på den allra första kvällen på Grenada. Maten var lika god å vi var mycket brunare!
 
Igår kväll gick vi några meter utanför hotellet och hittade Le Chateau....en liten restaurang med bra service å riktigt god mat.......dessutom fick de överhettade smågrabbarna varsin ispåse att svalka sig med.....sånt är bra.
 
 
Idag fick vi en längtan ut till havs igen och tog taxibåten till stan för ett marknadsbesök och sightseeing..... båten kördes av en liten enarmad herre som visade sig vara 60 år....efter ett besök på en choklad butik/museum, en promenad genom några stadsdelar, krydd å fruktmarknad, en galleria och över ett gammalt fort så blev det lunch på BB's Crabback.....coolt ställe med en mycket excentrisk lite rund gubbe som kock å ägare. En kändiskock med Oprah som beundrare och hela halva släkten i restaurangen. Frun strök gardiner bredvid vårt bord, barnbarnen trulgrinade i ett hörn och så vidare........men.......helt fenomenalt god mat.  Riktigt, stark och vällagad karibian/creolmat.......å en meny efter vad vi ville ha......."har ni....?" "Nä men det fixar vi ändå!" Sånt gillar vi.......å så fick man skriva på väggarna. Det är oxå kul. Jo just det. Vi hann med ett kort men glatt återseende med James, Élyse å Thindra oxå.....kul!!
 
 
 
Eftermiddagen tillbringades med drinkar i spöregn å Mello på hotellet.  Rätt ok det oxå.....
 
Efter ytterligare en strandpromenad i månsken intogs middagen på The Coconut Beach.......god mat och karibisk väntan på maten.......rätt lång alltså......den kan iförsig också ha berott på det amerikanska sällskapet på 14 personer som beställde 1 minut innan oss......
 
Nu är timmen sen och grabbarna har just tagit ett kvällsdopp till tonerna av covers på enbart trummor och falsksång......nu laddar vi för sista hela dagen i solen. 
 
 

Sista segling, nedsläckt marina å semester på semestern

publicerat i Allmänt, Karibien 2017;
Igår morse vaknade vi upp i Tyrell Bay, Carriacou efter att kvällen innan gjort den obligatoriska å lite krångliga incheckningen i tullen. Lite kortspel hanns naturligtvis oxå med!

 
 
 Natten var lugn förutom det obligatoriska 04-svallet...... vi åt frukost och lättade sedan ankar och styrde mot Grenada.....
De dryga tre timmarna bjöd på fantastisk segling i medvind och vi gjorde mestadels strax över 9 knop och fullkomligt flög fram! 
 
 
 
Lunchen åt vi i en liten skyddad och djup vik där vi förutom den goda lunchen Élyse (så ska det stavas!) gjort även klämde in nån timmes snorkling med Lionfish å annat smått å gott.....
 
 
 
Därefter var det bara dryga halvtimmen kvar och vi gled in i hamnen i strålande sol och fick bästa kajplatsen!
 
 
 
Fina Thindra har ju några år på nacken och är förvisso välskött men även använd och James och Lars H har under resans gång gjort vissa reparationer och liksom pysslat lite.....å förbättrat å fixat lite..
 
....de senaste tre dagarna har vi letat batterier eftersom dom varit lite motsträviga när det kommer till det där med att ladda ordentligt. Imorse hittade vi dom!
 
Fast först passade vi på att igår kväll släcka ner hela marinan och irritera en vakt som fick cykla ut längst ut på bryggan tre gånger för att återställa eländet.
 
På båten fanns det nästan ett halvt sjukhus inklusive bodybag och det var både lite coolt och lite konstigt bisarrt på samma gång....
 
 
När hela gänget duschat packade vi in oss inklusive skeppare å kock i en taxi och åkte till den utomordentligt braiga restaurangen Sails där vi bjöd dom på mat och James bjöd oss på rövarhistorier! Bra avslutning!
 
 
 
 
 
 
Imorse vaknade vi upp sista morgonen på Thindra och fick en riktig brakfrukost. Färsk frukt och yoghurt med flingor hör väl till den vanliga frukostmenyn men nu toppades den med pannkakor å lönnsirap och ägg Benedict. Galet gott!! 
 
 
 
Efter lite packning var det dax för avsked
 
 
 
 
 
och nu har vi checkat in på Radisson Grenada Beach Resort och njuter av både poolbad, träning och mjuka sängar som står still!