Jakten på Romantischer Straße eller en gång var vi i Österrike två gånger!
Vaknade  med siktet inställt på Die Romantischer Straße och rullade iväg i solskenet. Lätt att hitta var informationen vi fick....... men faktum är att det var först när vi vet upp, blivit lite upprörda och hittat på en egen väg som vi hittade den första bruna skylten. 

Fantastiskt vacker och pittoresk väg som ibland är gjord för 8 meter husbil och ibland inte så mycket......

Några mil på den blev det hur som helst eftersom region vrålade STOP å STAU..... Hittade en lovande italiensk restaurang ..... började dock ana oråd när det serverades potatissoppa med korv till lunch och vid betydligt närmare inspektion visade den sig vara ungersk. Blidde ingen mat där.  Hittade däremot ett café som var ett bageri som låg i ett gammalt slakteri och serverade galet goda hamburgare! Fullträff på den! 
Matade på många snabba mil på autobahn och några mindre snabba till i den Bayerska landsbygden, en sväng in i Österrike å tillbaka och kom sen fram Neuschwanstein...... ett slott som nu är förlagan till Disneys Törnrosaslott....men från början var Ludvig den andres.... eller hur man ska säga. Eftersom den här familjen består av 4 envisa tjurskallar tog det ett tag innan vi lyckades bestämma om och hur vi skulle ta oss upp å titta på slottet men plötsligt händer å upp kom vi...... både till utkiksbro och slott.  Säger inget mer om det....
Några fler mil å ytterligare en sväng till Österrike så var dagens etapp klar!
Nu har vi precis ätit sen fredagstacos, fulparkerade utanför grinden till ställplatsen strax före Hitlers  Örnnäste..... morgondagens sevärdhet.
Alva blev så till sig i trasan över slottsbesöket att hon firade hela kvällen!




Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress