Pulvriserad lastbil å autobahn

publicerat i Allmänt, Europa och UngdomsEM 2018;
Vaknade till solsken å fågelkvitter i Maribo  och efter frukost, dusch å ihopplock åkte  vi vidare mot Rødby å färjan.  Gillar verkligen campingen I Maribo..... liten, mysig, fräsch och liksom helt perfekt.  Bara att vid incheckningen få höra:  "Åk in å ta en plats ni gillar,  bara ni inte ställer er på stranden!"
Blir garanterat fler gånger på väg söderut.  
Nåväl 10 minuter till färjan är inte helt fel det heller.  Däremot krånglade tanten i incheckningskuren å resan över till Tyskland blev rätt mycket dyrare än den borde upptäckte vi på båten. Hon tycks ha haft riktig otur i tankeverksamheten!
Kort båtresa där fokus ligger på att handla godis för att överleva köerna på autobahn. Snabbsväng och snabblunch på Bordershop å så iväg. 
 På A7:an genom Tyskland är det rätt mycket vägarbeten men det flöt ändå på betydligt bättre än förra året.  Vi hamnade i en rejäl Stau (kö) som efter dryga timmen visade sig bero på en lastbilskrock där nämnda lastbil var fullkomligt pulvriserad.....huuu.... törs inte ens tänk på om nån överhuvudtaget  överlevt!

Vi kände redan igår att idag får vi pressa på ordentligt genom Tyskland och visste ungefär hur långt vi ville komma. Ungefär samma väder här som hemma med både torka å eldningsförbud ändå lyckades vi prickade in ett rejält oväder med spöregn och åska. Dock utan hastighetssänkning på autobahn!
 Eftersom människan är ett vanedjur sitter vi nu på samma camping som förra året.  Campingplatz Röhnperle i Kohten. Liten, mysig,  billig,  fräsch och med god personalutveckling. Tanten i receptionen kunde nämligen prata engelska i år! Förra året bokades platsen på tyska å kroppssprattel vilket iåförsig gick bra men var lite mer omständigt.Planeringen för imorgon går sådär. Eftersom familjen består av tre tidsoptimister och en lite mer åt det realistiska hållet  så ska vi se vem eller vilka som får säga "vad var det jag sa" imorgon eftermiddag.

Kommentera inlägget här :