Hett och hektiskt

publicerat i Florida 2011;
.....kan det vara på semestern.
Igår förflyttade vi oss från Key West till Miami, närmare bestämt South Beach. Först gjorde vi en obligatorisk fotografering vid The Southernmost point in USA",
sen gick Ninnis klänning sönder och Lasse kom på att hans badbyxor hade blivit för stora och barnen ville köpa souvenirer så vi stannade på The Sandal Outlet och köpte det vi behövde innan vi började vår resa över broarna.
Efter en lång bilresa installerade vi oss på ett helcoolt hotell på South Beach, i art deco-stil anno 2011, och gick ner till stranden och tog ett snabbdopp och konstaterade nästan direkt att det var en hel del Jellyfish, brännmaneter, alldeles invid stranden. Så det blev snabbreträtt och pooldopp istället. Därefter sammanstrålade vi samman med bästa Jönsson och Sören och Kim, de två sistnämnda boende i Miami. Efter tokgoda Mojitos, underbar pasta och trevligt sällskap på Lincoln Road tog vi taxi två kvarter hem. För i Miami går man inte omkring efter mörkrets inbrott och absolut inte med barn. Så är det bara.
Maneteländena var kvar imorse oxå så vi intog poolen istället tillsammans med tre mörka damer med häftiga afrofrisyrer som nog inte gjorde sig så bra i vatten....något Casper INTE tog någon hänsyn till....moahaha....sen tog vi en sightseeingtur med Ducktours på land och vatten kring Miami. Tittade på lite art deco-hus och på var Gloria Estefan bor, var Miami Vice spelades in, var Rihannas man åkte vattenskoter efter han hade varit elak och andra såna där saker som man behöver veta när man har varit i Miami.
När vi hade tagit vårt pick och pack och rattat in GPS-tanten för färd mot andra kusten via den lite mindre vägen genom Everglades insåg vi raskt, när vi återigen hamnade i slummen, den kubanska den här gången, att det inte är att rekommendera att tag sig ut ur Miami via småvägar under en fredageftermiddag. Så när tanten sa "continue 20 km on 5 th Avenue" och vägen var absolut spikrak med trafikljus var 100:e meter fick vi nog och tog stora vägen istället.
Och nu är vi här. I paradiset. På Sanibel Island...... Hotellet är stort men känns som ett pensionat, mycket tack vare tanten i receptionen. Hon är runt 60 och har en blus på sig som man bara ser på film. En sån där storblommig i grälla färger i något hemskt plastmaterial. Sen hade hon dessutom tagit sig friheten att ge oss ett bättre rum men kök och grejer eftersom vi hade barnen med oss....och så ingick det en vinflaska och en middag för $75........mycket trevligt.
Vi har dessutom för första gången på alla dessa veckor ätit RIKTIG mat. Lokalfångad amberjack med bakad potatis respektive grillad lax med sötpotatis och dillsås och till det en helt makalöst fantastiskt underbart god Clamchouder.
Nu sover barnen och vi ska sätta oss på balkongen med ett litet glas Baileys och lyssna på havets brus.
Imorgon blir det bad för hela slanten och så ska vi samla snäckor. För det är liksom det som är grejen här på Sanibel.
Vi får se hur länge vi stannar. Om vi vill och tanten har rum så blir det nog några nätter innan det är dax att bege sig lite närmare flygplatsen och Sverige.

Kommentera inlägget här :