Provkörning, kraschade revben och bad....

publicerat i Allmänt;
Ja hej å hå.....här händer det grejer i Amerikat.Gårdage börjaden som sagt med poolmys och landsvägstävling och slutade med poolmys och provkörning av MTB-banan..............eller joo......det provkördes.....och kraschades. Rätt ordentligt. Som numera rutinerad MTB-fru och mamma känner jag ofta på mig när det är fara på färde så även nu. Därför blev jag inte särskilt förvånad när Lasse ringde mitt i middagen på Appelbees Grill och sa att han kraschat. Ordentligt. Jaha.....bara att äta färdigt och invänta Lasse, Johan och Tobias när dom kom med bilen och inspektera skadorna. Skrapad rygg, skrapat ben, klämd valk i sidan, några revben av och en tumme som har sett bättre dagar. Men värre kunde det ju vara. Huvudet var helt. Tackålov. 
Omplåstring och medicinering, några timmars försök till sömn och sen morgon........imorse alltså.......för oss.....ska det gå att köra eller kommer det att göra för ont? 05:43 kom beskedet när jag slog upp ena ögat, "Jag provar, det får gå som det går!" 
Iväg med Lasse och Tobias å cyklar i Jönssons bil och sedan skaka liv i Johan, Jenny och Teo som skulle hjälpa till med transporten till tävlingsplatsen och hjälpa till att heja.......
Makalöst fina omgivningar där tävlingarna gick av stapeln även om den amerikanska mentaliteten och säkerhetstänket sätter en del käppar i hjulet för att uppleva en MTB-tävling på riktigt.......efter första varvet står det klart att Tobias kör makalöst bra och även Lasse kör riktigt bra och är fyra ut på andra varvet........det var det vi såg. 50 meter i varvningen. Sen var det bara nervös väntan i 35 minuter innan det var dax för målgång. Plötsligt susar Tobias in på en silverplats i sin klass och strax därefter räknar vi in Lasse på en makalös fjärdeplats.....hur nu det gick till med trasiga revben å allt. Härlig dag helt enkelt!!
 
 
Väl hemma på hotellet, efter en mumsig subwaylunch var det bara bad som gällde och med tanke på att det idag har varit strax under 30 grader och sol så kändes inomhuspool lite trist. Sagt å gjort. Mot någon form av bad. Det visade sig bli Water Mine Family Swimmin Hole. Ett äventyrsbad i miniatyr som var hur bra som helst. Bad, bus, sol och goda smoothies. Vad mer kan man begära.
 
 
Hemresan blev ett litet äventyr. 7 personer, 1 bil. Resten får ni räkna ut själva.
 
Middagen avslutades på TGI Fridays med nästan hela Borlängegänget och sedan fotografering mitt i en hoper hetsiga indier i hotellfoajen......