iendship Bay i en torktumlare, mystiska Mystique å äntligen champagnesegling

publicerat i Allmänt;
Efter sista natten på svaj utanför Princess Margarethe Beach, Bequai tog vi en kort segling till Friendship Bay på andra sidan av samma ö….vi ankrade upp helt ensamma i bukten och förstod snart varför. Efter några timmars bus i vågorna äntrade vi återigen Thindra och fick både middag och en natts sömn i en torktumlare …..Efter så många dagars blåst var dyningarna enorma även i den normalt väl skyddade bukten. 
En torktumlarnatt senare gjorde vi sista motvindsseglingen i tryckande hetta å moln till kändisön Mystique. Å den ön är……hmmm….ja vad ska man säga…..hemlig helt enkel. Ungefär som att åka till Järvsö å leta efter LillBabs. Hopplöst alltså. 
I all hetta å mellan regnskurarna hittade vi fram till den lokala kyrkan och fick oss lite andlig spis och karibisk gospel! En upplevelse!! Några sköldpaddor å påfåglar senare så hade James fått den fantastiska idén att vi skulle inta lunchen på stranden så den fantastiska lunchen Elise gjort levererade han in till oss innan det var dags att hissa seglen och styra mot Canouan…..The Trump Island. Här gick vi inte iland men ankrade upp för natten och lämnade sopor…….enough said.
Efter regn på efternatten hade vinden mojnat och vi gick för fulla segel i strålande sol och medvind……underbart!!!!
Ett snabbstopp i Clifton på Union Island för utcheckning från S:t Vincent and The Grenadines, lunch och finsegling till Carriacou där vi checkade  in i Grenada, badade från båten, kollade in vrak och nu äter vi middag…..
 
Tyvärr blir detta ett inlägg utan fantastiska bilder men så får det bli......återkommer med bilderna....
 

Kommentera inlägget här :