Mayreau å sånt

publicerat i Allmänt;
Efter en dag med lunch å regn i Clifton fick vi n knapp timmes kanonsegling till Mayreau där vi ankrar upp för natten. Alla guider i hela världen säger att man ska besöka Rob i hans restaurang och äta mat och dricka romdrinkar. Rob är en ÄKTA rastafarigibbe som förmodligen varit hög sen han föddes.
Först lastade vi familjen Casserstedt i jollen och åkte mot stranden. ….när vi precis klivit av började det stänka ……när Hellmans kommit en meter öppnade sig himmelens portar och ordet dränkta katter fick en helt ny innebörd……sagt å gjort. 8 dränkta katter stövlar iväg uppför berget mot Robs restaurang.. ….å vad ska man säga….. en upplevelse fick vi i alla fall……en timmes väntan på varm utspädd cola, ytterligare väntan på att få beställa mat. Väntan på att kocken skulle vakna, ingredienser skulle inhandlas å så slutligen kom mat maten……över en timme efter beställning. Fullkomligt OÄTLIG!! Allt detta ackompanjerat av enformig reggae……efter att förhandlat ner priset på det som skulle föreställa mat släntrade 8 hungriga å dränkta katter tillbaka till båten och fixade panikägg å yoghurt längtande efter Elises fantastiska mat. När vi vaknade efter den hittills guppigaste natten så bjöds vi förutom på gudomlig full english breakfast inklusive pannkakor på Elises berättelse om hur det sett ut när hon gick upp på morgonen. I Salongen hade vi haft påhälsning av fladdermöss (James hävdar att det var flygande apor) som skitit ÖVERALLT och ätit upp de mogna bananerna…….

Lite solbad på båten och så en kort segling till Tobago Ceys……sköldpaddor överallt och galet vackert. Lunch på båten och lagom till det var dags för snorkling blåste det upp och var både dålig sikt å väl vågigt……men vi fotade en stingrocka i alla fall!! Natten tillbringades återigen i Mayrau men nu blev vi omhändertagna av Patrick…..en 49 årig herre som ser ut som 30, har 8 barn och är en jäkel på att grilla hummer och kyckling. Vilken middag!!! På vägen hem försökte Lars H. både betala med en svensk femhundring och leka sköldpadda……utan större framgång i något av fallen.
En natts god sömn och imorse drog vi iväg till Bequai……3 timmars SEGLING med 30 graders lutning tar ut sin rätt å denna gång testade Casper hur man hänger utanför relingen. Men nu är vi i paradiset! Ankrat upp 50 meter från stranden och här stannar vi minst 2 nätter. Det har hittills blåst rätt ordenligt men nu väntar några dagar med hårdare blåst så vi ligger still ett tag. När vi klev iland snubblade vi över den seglande familjen i Familjer på Äventyr och fick oss en pratstund! Kul!!

Kommentera inlägget här :