Sista segling, nedsläckt marina å semester på semestern

publicerat i Allmänt, Karibien 2017;
Igår morse vaknade vi upp i Tyrell Bay, Carriacou efter att kvällen innan gjort den obligatoriska å lite krångliga incheckningen i tullen. Lite kortspel hanns naturligtvis oxå med!

 
 
 Natten var lugn förutom det obligatoriska 04-svallet...... vi åt frukost och lättade sedan ankar och styrde mot Grenada.....
De dryga tre timmarna bjöd på fantastisk segling i medvind och vi gjorde mestadels strax över 9 knop och fullkomligt flög fram! 
 
 
 
Lunchen åt vi i en liten skyddad och djup vik där vi förutom den goda lunchen Élyse (så ska det stavas!) gjort även klämde in nån timmes snorkling med Lionfish å annat smått å gott.....
 
 
 
Därefter var det bara dryga halvtimmen kvar och vi gled in i hamnen i strålande sol och fick bästa kajplatsen!
 
 
 
Fina Thindra har ju några år på nacken och är förvisso välskött men även använd och James och Lars H har under resans gång gjort vissa reparationer och liksom pysslat lite.....å förbättrat å fixat lite..
 
....de senaste tre dagarna har vi letat batterier eftersom dom varit lite motsträviga när det kommer till det där med att ladda ordentligt. Imorse hittade vi dom!
 
Fast först passade vi på att igår kväll släcka ner hela marinan och irritera en vakt som fick cykla ut längst ut på bryggan tre gånger för att återställa eländet.
 
På båten fanns det nästan ett halvt sjukhus inklusive bodybag och det var både lite coolt och lite konstigt bisarrt på samma gång....
 
 
När hela gänget duschat packade vi in oss inklusive skeppare å kock i en taxi och åkte till den utomordentligt braiga restaurangen Sails där vi bjöd dom på mat och James bjöd oss på rövarhistorier! Bra avslutning!
 
 
 
 
 
 
Imorse vaknade vi upp sista morgonen på Thindra och fick en riktig brakfrukost. Färsk frukt och yoghurt med flingor hör väl till den vanliga frukostmenyn men nu toppades den med pannkakor å lönnsirap och ägg Benedict. Galet gott!! 
 
 
 
Efter lite packning var det dax för avsked
 
 
 
 
 
och nu har vi checkat in på Radisson Grenada Beach Resort och njuter av både poolbad, träning och mjuka sängar som står still! 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :